HTML

youngers

Nem jut eszedbe mit főzz, vagy éppen milyen süteményt süss a barátodnak!barátnődnek? Sokszor hallod a barátaidat a piálásról és a kávézásról beszélgetni de nem tudsz hozzászólni? Folyamatosan keresgetsz a neten egy egy jó fotó után - amikor valami jeles alkalomra kellene? Nem érted miért tesznek bizonyos dolgokat a nők? Azt hiszed csak veled történhet meg az apokalipszis a mindennapjaidban? Ha igen.... ez a blog neked való read or die

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Könyvajánló

TopperHarley 2011.04.12. 00:10

A galamb a megmagyarázhatatlan viszolygás, a mélyből feltörő, oktalan félelem könyve. Szerzője, Patrick Süskind nagy mestere a lelki jelenségek leírásának, ahogy azt első könyve, „A parfüm” is bizonyítja.

 

Egy reggelen Jonathan Noel szerény párizsi szállásának ajtaja előtt ott áll, visszataszítóan és félelemkeltően, a galamb. Mit tegyen, hogy többé ne kelljen találkoznia vele, élete valamennyi elfojtott szorongásának, fiatalsága sorozatos kudarcainak, felnőttkora sivár egyhangúságának tollas megtestesítőjével? Erről szól a kisregény, egyszerűen és megrázóan.

 

Kisregénynek azonban mégsem nevezhetjük, sokkal inkább egy megrázó novella, egy kőkemény irodalmi alkotás ami úgy megüti az embert mint a nagypapa pálinkája. Rövidsége előnyére válik, ha rövidebb vagy hosszabb lett volna akkor a kielégületlenség ill. a telítettség érzését hagyná maga után, így azonban csak azt az érzést, hogy uhhh ez kemény volt.

 

Aki szereti a Noir hangulatot, és hajlandó megfizetni a 2000ft feletti árat annak ajánlom a könyvet. Azok számára pedig egyenesen kötelező akiknek már a Parfüm is tetszett

Címkék: könyv a galamb noir parfüm patrick süskind

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youngers.blog.hu/api/trackback/id/tr222819064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása