HTML

youngers

Nem jut eszedbe mit főzz, vagy éppen milyen süteményt süss a barátodnak!barátnődnek? Sokszor hallod a barátaidat a piálásról és a kávézásról beszélgetni de nem tudsz hozzászólni? Folyamatosan keresgetsz a neten egy egy jó fotó után - amikor valami jeles alkalomra kellene? Nem érted miért tesznek bizonyos dolgokat a nők? Azt hiszed csak veled történhet meg az apokalipszis a mindennapjaidban? Ha igen.... ez a blog neked való read or die

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Fokhagymás csirke, krokettel, és paprikával pikáns szósz módra

TopperHarley 2011.04.09. 00:20

Fokhagymás csirke, krokettel, és paprikával pikáns szósz módra.

Hozzávalók:
4-6 csirkecomb felsõcomb nélkül
1 csomag burgonyakrokett
2 fej lilahagyma
2-3 db paprika
1 csomag Knorr fokhagymás fûszerkeverék+sütõzacskó
2-3 evõkanál olívaolaj
napraforgóolaj

Elkészítés:

Mivel a blog fõ célcsoportja az agglegények, ezért úgy éreztem, fontos, hogy a recepteket is úgy mutassam be, ahogy ténylegesen készül, minden egyes lépést pontról pontra leírva, hiszen magam is tudom, hogy olykor kétségek között vergõdöm, ha egy szakácskönyvben az "ízlés szerint", vagy az "ahogy érezzük" kifejezéseket használják. Ezért a receptekben még a fûszerezést is részletezem.


Mai receptünk egy viszonylag gyorsan elkészíthetõ csirkeétel. A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk folyó víz alatt. majd papírszalvétával a maradék vizet felitatjuk. A combokat a sütõzacskóba helyezzük, majd hozzáadjuk a fokhagymás fûszerkeveréket(Tipp1: a zacskóba elhelyezhetünk különbözõ zöldségeket is, például krumplit, fokhagymát lila- vagy vöröshagymát stb.) Kissé összerázzuk, de vigyázunk arra, hogy a zacskó ne szakadjon ki. majd néhány helyen egy éles tûvel, vagy késsel megszúrkáljuk és a kb. 180 fokra elõmelegített sütõbe tesszük 60 percre.[ A haladóknak: süssük a combot, vagy az egész csirkét 200 fokon, 50 percig, majd a sütőzacskóból vegyük ki a husit, és süssük tovább még 5 percig - vagy ameddig meg nem pirosodik a teteje:)]


Közben elkészítjük a paprikasalátát. a paprikát és a lilahagymát apróra vágjuk egy tálbahelyezzük, sóval borssal és olívaolajjal ízesítjük, többször összekeverjük és 15-20 percre állni hagyjuk.A csirke megsülésére pont remekül összeérnek az ízek. A krokettet bõ olajban kisütjük.A csirkét kivesszük a sütõbõl, majd a tányérra helyezzük a krokettel és a paprikasalátávál és a zacskóban maradt pecsenyelével meglocsoljuk.

Jó étvágyat!!!

Címkék: csirke és fokhagymás pikáns módra szósz paprikával krokettel

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youngers.blog.hu/api/trackback/id/tr762811031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TopperHarley 2011.04.09. 16:21:51

Elkészítési ideje: kb 75perc (sütéssel együtt)
süti beállítások módosítása