HTML

youngers

Nem jut eszedbe mit főzz, vagy éppen milyen süteményt süss a barátodnak!barátnődnek? Sokszor hallod a barátaidat a piálásról és a kávézásról beszélgetni de nem tudsz hozzászólni? Folyamatosan keresgetsz a neten egy egy jó fotó után - amikor valami jeles alkalomra kellene? Nem érted miért tesznek bizonyos dolgokat a nők? Azt hiszed csak veled történhet meg az apokalipszis a mindennapjaidban? Ha igen.... ez a blog neked való read or die

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Föl, föl, ti rabjai a földnek, Föl, föl, te éhes proletár!

TopperHarley 2011.04.08. 23:52

A tér a nevét 1932-ben kapta, akkori helyesírás szerint Eörs vezér tere. 1954-1961 között épült fel az első lakótelep jellegzetesen szocreál stílusban. A mai metróállomással átellenben, a Kerepesi út és Pillangó utca mentén. A főúthoz és a térhez tágas parkkal kapcsolódik. A csendes, kertvárosias, „peremvidéki” jellegű tér a 2-es metró végállomásának megépülésével 1970-ben vált jelentős csomóponttá és vesztette el korábbi külvárosi jellegét. Az eredetileg a Keleti pályaudvarig közlekedő Gödöllői HÉV belső végállomását áthelyezték ide. Kiszélesítették a Kerepesi utat és felépült a zuglói oldalon több ütemben a Füredi úti és a Kerepesi úti lakótelep Örs vezér tér utáni része, a kőbányai oldalon pedig a Gyakorló utcai panelházas lakótelep. Az eredetileg a Népstadionig (az állomás mai neve Stadionok metróállomás, a stadioné Puskás Ferenc Stadion) tervezett kettes metrót a környékbeli lakótelep építkezések révén ide költöző több ezer ember miatt hosszabbították meg még átadása előtt. 1980. október 29-én a téren nyílt meg Magyarország első, nyugat-európai stílusban felépített üzletközpontja, a Sugár.

Címkék: anno 1989 örs vezer tere

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youngers.blog.hu/api/trackback/id/tr372810991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása